Spania cumpără drone militare de recunoaştere din Statele Unite

Spania va achiziţiona patru drone militare americane de tip Reaper, pentru misiuni de supraveghere, anunţă Ministerul Apărării de la Madrid, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

237 afișări
Imaginea articolului Spania cumpără drone militare de recunoaştere din Statele Unite

Spania cumpără drone militare de recunoaştere din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bugetul pe anul 2016 al Ministerului spaniol al Apărării prevede alocarea a 25 de milioane de euro pentru cumpărarea celor patru avioane de recunoaştere fără pilot şi pentru crearea unor baze aeriene speciale.

"Aceste tipuri de echipamente sunt necesare pentru operaţiunile militare actuale", a argumentat Ministerul spaniol al Apărării.

Spania devine astfel a cincea ţară europeană care se dotează cu drone militare americane, după Marea Britanie, Franţa, Italia şi Olanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici