Spania legalizează eutanasierea şi sinuciderea asistată. Parlamentul a votat legea contestată de grupurile religioase şi conservatoare

  • Parlamentarii spanioli au legalizat joi eutanasierea şi sinuciderea asistată pentru persoanele cu boli grave şi incurabile care doresc să-şi pună capăt vieţii, făcând Spania a patra ţară din Uniunea Europeană care permite acest lucru.
  • Camera inferioară a parlamentului a votat 202 pentru, 141 împotrivă şi 2 abţineri.
  • Până acum o persoană care ajuta pe cinevasă-şi pună capăt vieţii în Spania risca o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.
1405 afișări
Imaginea articolului Spania legalizează eutanasierea şi sinuciderea asistată. Parlamentul a votat legea contestată de grupurile religioase şi conservatoare

Spania legalizează eutanasierea şi sinuciderea asistată. Parlamentul a votot legea contestată de grupurile religioase şi conservatoare

„Astăzi este o zi importantă: ne îndreptăm spre recunoaşterea drepturilor omului. Ne îndreptăm către o societate mai umană şi mai echitabilă ”, le-a spus ministrului Sănătăţii Carolina Darias parlamentarilor.

Legea, disponibilă pentru adulţii cu reşedinţa legală în Spania, va intra în vigoare în trei luni pentru a acorda timp înfiinţării comitetelor regionale de control care vor examina şi autoriza cererile, relatează Reuters.

În afara parlamentului, grupurile pro şi contra proiectului de lege au manifestat în timpul dezbaterii şi votului.

Noua legislaţie se confruntă cu o opoziţie acerbă din partea grupurilor religioase şi conservatoare. Partidul de extremă dreaptă Vox a declarat că va contesta legea la Curtea Constituţională.

Eutanasierea a atras atenţia publicului de mult timp în Spania când Ramon Sampedro, un bărbat paralizat şi-a înregistrat sinuciderea asistată în 1998, după ce i-a fost respins acest drept de către instanţe.

Povestea sa a fost ecranizată în filmul “The Sea Inside”, câştigător al premiului Oscar în 2004.

Aproape 90% dintre spanioli sunt în favoarea decriminalizării eutanasiei, potrivit unui sondaj de opinie din 2019.

Belgia, Luxemburg şi Olanda au legalizat deja eutanasierea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici