Spania: Mariano Rajoy va da explicaţii Parlamentului cu privire la situaţia ţării şi scandalul de corupţie

Liderul Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a anunţat luni că se va adresa în curând Parlamentului pentru a explica situaţia din ţară, în timp ce opoziţia îl presează să rupă tăcerea cu privire la un scandal de presupusă corupţie.

140 afișări
Imaginea articolului Spania: Mariano Rajoy va da explicaţii Parlamentului cu privire la situaţia ţării şi scandalul de corupţie

Mariano Rajoy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă voi prezenta în faţa Parlamentului pentru a da toate explicaţiile" privind situaţia ţării, la sfârşitul lunii iulie sau la începutul lunii august, a declarat Mariano Rajoy pentru presă.

Aceste explicaţii se vor referi la "situaţia economică din ţară însă şi la situaţia politică şi voi vorbi despre subiectul care vă interesează", a adăugat el, întrebat cu privire la atitudinea pe care intenţionează să o adopte faţă de scandalul "afacerii Barcenas".

Opoziţia, condusă de Partidul socialist, cere cu insistenţă ca premierul conservator să dea explicaţii în faţa Parlamentului, după ce numele său a apărut într-o listă de beneficiari presupuşi ai sumelor de bani vărsate de fostul trezorier al partidului său, Luis Barcenas.

"Vreau să dau explicaţii Parlamentului, să povestesc ceea ce s-a întâmplat şi să prezint versiunea mea, ceea ce cred că toţi cetăţenii au nevoie", a declarat acesta.

Mariano Rajoy, care a negat mereu că s-a atins de bani, a afirmat lunea trecută că nu va demisiona aşa cum cere opoziţia.

Aceasta, în lipsa unor explicaţii publice, ameninţă să prezinte o moţiune de cenzură, care ar avea şanse mici de reuşită, ţinând cont de majoritatea parlamentară de care dispune Mariano Rajoy, însă care ar putea fi dezastroasă în termeni de imagine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici