Video Spania, sub nămeţi. Peste 1000 de oameni au fost surprinşi de ninsori abundente la Madrid VIDEO, GALERIE FOTO

  • Furtuna Filomena a adus în Spania cele mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.
  • Serviciile de Urgenţă din regiunea Madrid au intervenit toată noaptea ca să evacueze şoferi blocaţi de ninsorile grele.
  • Cel puţin 1000 de persoane au fost eliberate din mijlocul nămeţilor, dar sute de oameni continuă să fie izolaţi.
1939 afișări
Militarii spanioli au fost implicaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în acţiuni de evacuare din regiunea Madrid. Cele mai mari probleme au fost pe şosele, unde maşinile, lipsite de cauciucuri de iarnă au derapat şi au rămas blocate.
 
Serviciile de urgenţă au lucrat la foc continuu ca să scoată oamenii dintre zăpezi. Unii au stat şi 5 - 6 ore în maşinile oprite pe autostrăzi.
 
„S-a muncit intens azi noapte pentru salvarea persoanelor pe mai multe şosele din Madrid. Am reuşit să eliberăm 1000 de autovehicule. Se lucrează şi acum în mai multe puncte unde sunt oameni blocaţi de zăpadă.”, a afirmat Carlos Novillo, director Agencia de Securitate şi Urgenţe Madrid.
 
Cel puţin 300 de oameni aşteaptă şi acum la Madrid să fie salvaţi din mijlocul nămeţilor. Multe maşini sunt lăsate în zăpadă şi vor fi recuperate ulterior, sute de copaci sunt căzuţi şi există riscul de avarii la clădiri, mai multe străzi sunt blocate, serviciile de urgenţă nu pot interveni, iar personalul esenţial nu poate merge la locul lor de muncă.
 
Patru persoane au decedat din cauza condiţiilor meteorologice, şi una dintre victime este un om al străzii.
 
Cel puţin 10 provincii spaniole continuă sub cod roşu, iar autorităţile au scos 1300 de utilaje şi au pregătit 220 de mii de tone de material antiderapant.
 
Între timp blocajele pe şosele continuă, traficul aerian este suspendat la Madrid, iar trenurile nu circulă.
 
Din această cauză, foarte multe magazine şi afaceri au rămas închise în regiunea Madrid, iar cursurile şcolare au fost suspendate până marţi inclusiv.
 
Surse video şi foto: imagini autentice care provin de la un român stabilit la Madrid/ Profimedia/ 9 ianuarie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici