Spania vrea ca bătrânii din centrele de îngrijire să fie vaccinaţi

  • Spania îşi propune ca toţi locuitorii căminelor de îngrijire medicală să primească o primă doză de vaccin
  • Începând cu 18 ianuarie, autorităţile sanitare vor începe administrarea celei de-a doua runde a dozei duble de Pfizer-BioNTech la primii beneficiari ai primei doze.
92 afișări
Imaginea articolului Spania vrea ca bătrânii din centrele de îngrijire să fie vaccinaţi
Spania îşi propune ca toţi locuitorii căminelor de îngrijire medicală să primească o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului până la sfârşitul săptămânii, a declarat ministrul Sănătăţii Salvador Illa marţi după o şedinţă de cabinet, conform Reuters.
 
De la începutul campaniei sale de vaccinare începută la sfârşitul lunii decembrie şi cu noi cazuri,în creştere, Spania şi-a concentrat eforturile pe vaccinarea rezidenţilor vârstnici ai căminelor care sunt deosebit de vulnerabili la COVID-19.
 
În timpul primului val de infecţie din martie-mai, virusul a afectat bătrânii din aceste centre dar şi pe cei îngrijiţi la domiciliu, ucigând aproximativ 20.000 de persoane, potrivit datelor preliminare raportate de ziarul El Pais şi de radiodifuzorul RTVE. Numărul total oficial de decese cauzate de virus este acum de 52.275.
 
Începând cu 18 ianuarie, autorităţile sanitare vor începe administrarea celei de-a doua runde a dozei duble de Pfizer-BioNTech la primii beneficiari ai primei doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici