Spargeri, furturi, trafic de droguri, violenţă domestică, în cazierele juridice a peste 900 de poliţişti

Peste 900 de angajaţi ai poliţiei britanice au fost condamnaţi în trecut pentru infracţiuni cum ar fi spargeri, accidente auto cauzatoare de moarte, furturi, trafic de droguri, violenţă domestică, falsuri şi influenţarea unor anchete aflate în desfăşurare.

216 afișări
Imaginea articolului Spargeri, furturi, trafic de droguri, violenţă domestică, în cazierele juridice a peste 900 de poliţişti

Spargeri, furturi, trafic de droguri, violenţă domestică, în cazierele juridice a peste 900 de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 944 de ofiţeri şi poliţişti comunitari (PCSO) au la activ condamnări, conform unor date făcute publice de 33 din cele 43 de structuri din Anglia şi Ţara Galilor, relatează The Independent în ediţia online.

Printre cei care au cazier judiciar se află şi ofiţeri superiori, precum doi detectivi şi un inspector-şef angajaţi ai Poliţiei Metropolitane.

Mai multe structuri ale forţelor de poliţie nu au putut oferi informaţii asupra cazierelor unor angajaţi, ceea ce înseamnă că numărul celor condamnaţi ar putea fi mult mai mare.

Poliţia Metropolitană, cea mai mare structură poliţienească din Marea Britanie, a avut cele mai multe astfel de cazuri, 356 de ofiţeri de poliţie şi 41 de PCSO, fiind urmată de Poliţia din Kent (49) şi Poliţia din Devon şi Cornwall (44).

Majoritatea condamnărilor sunt cauzate de încălcări ale regulilor de circulaţie precum viteză excesivă şi conducere sub influenţa băuturilor alcolice. Există însă şi cazul unui ofiţer din South Yorkshire care a fost condamnat pentru că a pescuit fără permis.

Ghidul Ministerului de Interne al Marii Britanii cere ca ofiţerii poliţiei să aibă "integritate dovedită" pentru că s-ar putea afla în situaţia în care criminalii ar putea să se folosească de trecutul lor pentru a afla informaţii. În acest ghid se menţionează că poliţia ar trebui să respingă eventualii candidaţi care au săvârşit infracţiuni grave, precum vătămări corporale, spargeri, conducere imprudentă, trafic de droguri, aceştia putând fi angajaţi doar în "condiţii excepţionale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici