Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis

Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis, după o închidere temporară din raţiuni de securitate, anunţă Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chişinău.

395 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis

Chisinau International Airport, Moldova, Facebook

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a comunicat că notificarea privind închiderea temporară a spaţiului aerian fusese emisă la ora 11.24 în scopul garantării "securităţii aviaţiei civile".

Spaţiul aerian a fost redeschis la ora 14:47, a precizat Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chişinău, subliniind că detalii despre circumstanţele închiderii spaţiului aerian vor fi oferite ulterior.

Conform unor surse citate de presa de la Chişinău, decizia închiderii spaţiului aerian a fost luată din cauza unui obiect aerian care ar fi pătruns în mod neautorizat.

Situaţia intervine pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina. În urmă cu câteva zile, ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe de la Chişinău ca reacţie la presupusa trecere prin spaţiul aerian moldovean a unei rachete lansate de armata rusă spre Ucraina.

În plus, preşedintele Maia Sandu a atribuit luni Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, în scopul instalării unui guvern prorus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici