Specialist, despre erupţia vulcanului din Islanda: o situaţie extrem de periculoasă

Vulcanologul Robin Andrews susţine că situaţia din oraşul Grindavik, din sud-vestul Islandei, reprezintă „cel mai rău scenariu”. Specialistul a analizat erupţia de duminică a vulcanului în urma căreia lava a ajuns până în oraş. Locuitorii au fost evacuaţi.

381 afișări
Imaginea articolului Specialist, despre erupţia vulcanului din Islanda: o situaţie extrem de periculoasă

Specialist, despre erupţia vulcanului din Islanda: o situaţie extrem de periculoasă

Robin Andrews a avertizat că pe termen scurt şi mediu consecinţele erupţiei s-ar putea dovedi „destul de problematice” pentru persoanele cu probleme respiratorii.

Dioxidul de sulf, un gaz care irită pielea, ochii, nasul şi gâtul, este eliberat în timpul activităţii vulcanice.

„Ceea ce se poate spune cu certitudine este că ne confruntăm cu o situaţie extrem de periculoasă şi dăunătoare”, a spus el pentru BBC.

Un vulcan de pe peninsula Reykjanes a erupt la primele ore ale zilei de duminică. Ulterior, lava a ajuns în oraşul de pescari Grindavik, deşi autorităţile au construit bariere. Mai multe case au luat foc, iar lava continuă să avanseze.

Erupţia de duminică este a cincea care a avut loc în zonă începând din 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici