Specialiştii spun că Trump a folosit date false în acuzaţiile sale faţă de OMS

  • Trump i-a trimis o scrisoare directorului OMS prin care a cerut schimbări
  • Renumita publicaţia medicală The Lancet a emis un comuncat prin care critică scrisoarea lui Donald Trump
1488 afișări
Imaginea articolului Specialiştii spun că Trump a folosit date false în acuzaţiile sale faţă de OMS

Speciliştii spun că Trump a folosit date false în acuzaţile sale faţă de OMS

În cadrul comunicatului The Lancet a atras atenţia că informaţiile publicate de Trump în scrisoare sunt "factual incorecte". În scrisoarea sa Trump a spus că există raporate ale The Lancet că virusul ar fi fost prezent în Wuhan încă de la începutul lunii decembrie sau chiar mai devreme. Publicaţia trasmite că nu a publicat vreodată un asemenea raport.

Specialiştii de la The Lancet precizează în comunicat că primul articol cu privire la situaţia din Wuhan a fost publicat în 24 ianuarie fiind urmat de un al doilea în aceaşi zi. Raportele din 24 ianuarie au specificat existenţa transmiterii de la om la om şi a inclus specialişti din Hong Kong şi China.

Nivelul acuzaţiile  împotriva OMS din scrisoarea lui Trump sunt dăunătoare eforturilor de cooperare internaţională pentru controlul pandemiei.  Este esenţial ca analiza răspunsului global să fie bazat pe date reale a ce s-a întâmplat în decembrie şi ianuarie, se precizează în comunicat.

Acest caz nu este primul în care preşedintele SUA este acuzat că foloseşte date incorecte în declaraţile sale publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici