Spionii străini încearcă să afle secrete militare şi nucleare ruseşti - FSB

Serviciile secrete străine încearcă să obţină informaţii clasificate despre şantierul naval Sevmash din regiunea Arhanghelsk din nordul Rusiei, unde se construiesc, între altele, submarine cu propulsie nucleară, a declarat joi un oficial din cadrul FSB, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

33 afișări
Imaginea articolului Spionii străini încearcă să afle secrete militare şi nucleare ruseşti - FSB

Spionii străini încearcă să afle secrete militare şi nucleare ruseşti - FSB (Imagine: RIA Novosti)

Şeful Direcţiei pentru regiunea Arhanghelsk a Serviciului Federal de Securitate (FSB), Serghei Stepura, a declarat că printre ţările implicate se numără Statele Unite, unii aliaţi NATO şi state din Asia-Pacific.

 

Situat în Severodvinsk, în Marea Albă, Sevmash este cel mai mare şantier naval din Rusia, unde se construiesc submarine cu propulsie nucleară, platforme de petrol şi gaze şi petroliere.

Stepura a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că unii agenţi ai serviciilor de informaţii străine, precum şi persoane suspectate că lucrează pentru agenţii de informaţii străine, au fost "depistaţi în zone sensibile".

El a afirmat, de asemenea, că încă există riscul unor atentate teroriste sau nucleare în regiune. El a precizat că două dispozitive explozive, 16 arme de foc şi 138 de pachete de muniţie, precum şi şase kilograme de mercur au fost confiscate în regiune în acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici