Spitalele din India sunt copleşite de pacienţi din cauza unui val de căldură. Bilanţul morţilor este în creştere

Valul de căldură sufocantă din India provoacă creşterea bilanţului morţilor. Aproape 170 de persoane au murit în două dintre cele mai populate state indiene în ultimele zile, pe fondul unui val de caniculă sufocantă.

604 afișări
Imaginea articolului Spitalele din India sunt copleşite de pacienţi din cauza unui val de căldură. Bilanţul morţilor este în creştere

Spitalele sunt copleşite de pacienţi, iar întreruperile de curent se adaugă la provocările din ultimele zile, au anunţat luni autorităţile, noteaă AP.

În statul nordic Uttar Pradesh, 119 persoane au murit din cauza bolilor cauzate de căldură în ultimele zile, în timp ce în statul vecin Bihar au murit 47 de persoane, potrivit presei locale şi oficialilor din domeniul sănătăţii.

Cel mai mare spital din districtul Ballia din Uttar Pradesh nu poate găzdui mai mulţi pacienţi, iar morga sa a fost copleşită după ce 54 de persoane au murit din cauza căldurii. Unele familii au fost rugate să ducă trupurile rudelor lor acasă.

În timp ce regiunile nordice ale Indiei sunt cunoscute pentru căldura sufocantă din timpul lunilor de vară, temperaturile au fost în mod constant peste normal, cu maxime care au atins în ultimele zile 43,5 grade Celsius. Un val de căldură este declarat în India dacă temperaturile sunt cu cel puţin 4,5 grade Celsius peste normal sau dacă temperatura depăşeşte 45 de grade Celsius.

"Am emis avertismente de val de căldură în ultimele zile", a declarat Atul Kumar Singh, om de ştiinţă la IMD.

În ciuda avertismentelor, oficialii guvernamentali nu au cerut oamenilor să se pregătească pentru căldură până duminică, când numărul morţilor a început să crească.

La stresul provocat de căldură se adaugă întreruperile constante de energie electrică în întreaga regiune, lăsând oamenii fără apă curentă, ventilatoare sau aparate de aer condiţionat.

Ministrul din Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a declarat că guvernul ia măsuri pentru a asigura o alimentare neîntreruptă cu energie electrică în stat. El i-a îndemnat pe cetăţeni să coopereze cu guvernul şi să folosească energia electrică în mod raţional.

În interiorul spitalului districtual din Ballia, scenele haotice amintesc de pandemia de coronavirus, cu familii şi medici care se agită, chiar dacă mulţi pacienţi au nevoie de îngrijiri medicale urgente. Coridoarele miroase a urină, gunoi şi deşeuri medicale.

"Tot personalul nostru este aici de trei zile la rând şi este complet suprasolicitat", a declarat Dr. Aditya Singh, un medic de urgenţă.

Saloanele din spital nu aveau aparate de aer condiţionat funcţionale, iar unităţile de răcire care au fost instalate nu funcţionau corespunzător din cauza fluctuaţiilor de energie electrică. Cazurile mai grave sunt acum transferate la spitale din oraşe mai mari din apropiere, cum ar fi Varanasi, iar mai mulţi medici şi resurse medicale sunt trimişi la spitalul districtual pentru a face faţă crizei provocate de căldură.

Localnicii din Ballia au declarat pentru AP că le este teamă să iasă afară după jumătatea dimineţii.

Experţii în climă spun că valurile de căldură vor continua şi că India trebuie să se pregătească mai bine pentru a face faţă consecinţelor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici