Spitalul din Texas, acuzat că nu a furnizat un protocol pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Ebola

Spitalul din Texas unde a decedat pacientul care a contractat Ebola în Liberia şi unde două cadre medicale au fost contaminate nu a furnizat personalului protocolul necesar pentru a trata pacienţii afectaţi de acest virus, a afirmat, miercuri, sindicatul asistentelor, relatează AFP.

115 afișări
Imaginea articolului Spitalul din Texas, acuzat că nu a furnizat un protocol pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Ebola

Spitalul din Texas, acuzat că nu a furnizat un protocol pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Ebola (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sindicatul, care se bazează pe mărturiile unor membri ai personalului din spitalul din Dallas, răspunde astfel directorului Centrului American de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), Tom Frieden, care vorbise despre o lipsă a procedurilor pentru a explica îmbolnăvirea unei asistente medicale care l-a îngrijit pe Thomas Duncan.

"CDC susţine că protocolul nu a fost respectat, dar asistentele susţin că nu există un astfel de protocol", a declarat preşedintele Sindicatului naţional al asistentelor, Roseann DeMoro. Nici când pacientul a fost internat la urgenţă, nici după ce a fost preluat de cadrele medicale din spital, asistentele nu au avut la dispoziţie reguli specifice pentru tratarea pacientului liberian, decedat săptămâna trecută, a explicat DeMoro.

În condiţiile în care pacientul prezenta simptomele îmbolnăvirii cu Ebola, infirmierele nu au primit indicaţii cu privire la eliminarea probelor şi echipamentelor contaminate, a mai afirmat Roseann DeMoro.

Mai mult, probele prelevate de la bolnav, care au fost analizate în laboratorul spitalului, nu au făcut obiectul unei proceduri specifice, a adăugat şi copreşedintele sindicatului, Deborah Burger. Eşantioanele au fost trimise prin sistemul de tuburi pneumatice al spitalului, care riscă acum "să fie în întregime contaminat", a acuzat Deborah Burger.

Membrii personalului din spital care au făcut aceste dezvăluiri au solicitat să rămână anonimi, de teama unor eventuale sancţiuni, a mai anunţat sindicatul.

Între timp, prima infirmieră contaminată, Nina Pham, în vârstă de 26 de ani, a afirmat că se simte bine, potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de spitalul din Texas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici