Sprijinul public din Rusia pentru războiul din Ucraina "scade semnificativ". Câţi ruşi mai susţin "operaţiunea specială" a lui Putin

Ministerul britanic al Apărării, în cea mai recentă estimare a serviciilor de informaţii, a indicat noi semnale din partea unei instituţii media ruseşti independente, potrivit cărora sprijinul public din Rusia pentru campania militară "a scăzut semnificativ".

2625 afișări
Imaginea articolului Sprijinul public din Rusia pentru războiul din Ucraina "scade semnificativ". Câţi ruşi mai susţin "operaţiunea specială" a lui Putin

Publicaţia Meduza a declarat că a obţinut un sondaj de opinie confidenţial realizat recent de Serviciul Federal de Protecţie, care este responsabil de paza Kremlinului şi de asigurarea securităţii înalţilor oficiali guvernamentali.

Sondajul, comandat de Kremlin, a arătat că 55% dintre cei chestionaţi au susţinut negocierile de pace cu Ucraina, în timp ce 25% au dorit ca războiul să continue. Raportul nu a menţionat marja de eroare.

Centrul Levada, cel mai important institut de sondaje independent din Rusia, a constatat într-un sondaj similar realizat în noiembrie că 53% dintre respondenţi au susţinut negocierile de pace, 41% s-au pronunţat în favoarea continuării luptei, iar 6% au fost indecişi. Acel sondaj efectuat pe 1.600 de persoane a avut o marjă de eroare de cel mult 3,4%.

"În ciuda eforturilor autorităţilor ruse de a impune un control omniprezent al mediului informaţional, conflictul a devenit din ce în ce mai tangibil pentru mulţi ruşi de la mobilizarea parţială din 2022 septembrie", a precizat Ministerul britanic al Apărării

"Având în vedere că este puţin probabil ca Rusia să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea chiar şi a unei aprobări tacite a războiului în rândul populaţiei va fi probabil din ce în ce mai dificilă pentru Kremlin", a mai transmis ministerul, conform The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici