Sri Lanka: Liderul opoziţiei este gata să candideze la preşedinţie

Principalul lider al opoziţiei din Sri Lanka, Sajith Premadasa, a declarat pentru BBC că intenţionează să candideze la preşedinţie, odată ce Gotabaya Rajapaksa demisionează.

212 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka: Liderul opoziţiei este gata să candideze la preşedinţie

Facebook, Sajith Premadasa

Sri Lanka se confruntă cu o criză economică fără precedent, care a scos mii de oameni în stradă din martie.

Ţara a rămas fără numerar şi se luptă să importe produse de bază precum alimente, combustibil şi medicamente.

Preşedintele Rajapaksa a anunţat că intenţionează să demisioneze săptămâna aceasta, iar preşedintele parlamentului a spus că parlamentarii vor alege următorul preşedinte pe 20 iulie.

Premadasa a declarat pentru BBC că partidul şi aliaţii săi au convenit că ar trebui să  primească nominalizarea pentru funcţia de preşedinţie.

El a pierdut alegerile prezidenţiale din 2019 şi ar avea nevoie de sprijinul parlamentarilor alianţei guvernamentale pentru a câştiga.

Se bazează să o obţină din cauza nemulţumirii populare împotriva fostului preşedinte Rajapaksa şi a familiei sale, care au dominat politica din Sri Lanka de mai bine de două decenii.

Rata inflaţiei din ţară a ajuns la 55% în iunie şi milioane de oameni se luptă să îşi câştige existenţa.

Premadasa a mai spus că este gata să participe la un guvern interimar format din toate partidele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici