Stare de alertă în Marea Britanie: Mii de oameni au fost evacuaţi după ce un baraj a fost grav avariat de ploi

Poliţia a evacuat vineri peste 6.000 de locuitori din oraşul Whaley Bridge după ce un baraj a fost grav avariat în urma ploilor abundente căzute în ultimele zile în centrul Marii Britanii, care ameninţă să se rupă, potrivit Reuters.

1418 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în Marea Britanie: Mii de oameni au fost evacuaţi după ce un baraj a fost grav avariat de ploi

Mii de locuitori evacuaţi într-un orăşel din Marea Britanie în urma unui baraj grav avariat

Un elicopter militar a aruncat saci de nisip pe zidul exterior al barajului pentru a împiedica prăbuşirea acestuia şi inundarea oraşului

Primul ministru Boris Johnson a vizitat zona vineri seara, întâlnindu-se cu locuitorii afectaţi şi cu serviciile de urgenţă. "Am zburat peste baraj şi pare destul de înfricoşător", a spus el.

Oficialii au declarat că barajul, care reţine 300 de milioane de litri de apă, se afla în pericol să se prăbuşească, punând viaţile oamenilor în pericol.

"Integritatea structurală a zidului barajului este încă la un nivel critic şi există încă un risc substanţial pentru viaţă în cazul în care zidul barajului va ceda", a declarat chestorul pincipal al poliţiei din Derbyshire, Kem Mehmet, într-o conferinţă de presă.

Inginerii au pompat apa din rezervor pentru a reduce nivelul, presiunea de pe zid şi a permite începerea reparaţiilor.

Poliţia a spus că nivelul a scăzut cu 0,5 metri, dar tot a trebuit să mai scadă cu câţiva metri până la a fi sub cota de avarie - operaţiune care ar putea dura câteva zile.

Un elicopter al forţelor aeriene britanice a deplasat 400 de tone de balast- un amestec de nisip, pietriş şi piatră - pe peretele rezervorului pentru a-l întări.

Locuitorilor evacuaţi li se va permite să se întoarcă la casele lor pentru scurt timp pentru a-şi lua animalele şi bagajele, sub escorta poliţiei.

Agenţia pentru Mediu din Marea Britanie a emis un avertisment de inundaţii severe pentru zonă, anunţând că nivelul apei din râul Goyt, care trece prin oraş, ar putea creşte rapid.

Taguri:
marea britanei,
baraj,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici