Galerie Foto   Stare de alertă în New York City din cauza aerului poluat de fumul incendiilor din Canada

  • Statele din estul Statelor Unite, inclusiv New York, Massachusetts şi Connecticut, sunt sub stare de alertă după ce sute de incendii au izbucnit în Canada.
  • Schimbările climatice, produse de poluarea industrială, ar fi principala cauză a creşterii temperaturii în Canada, rezultând secetă şi declanşarea incendiilor forestiere.
  • Până în 2090, se aşteaptă ca intensitatea incendiilor globale să crească cu până la 57% din cauza schimbărilor climatice
594 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în New York City din cauza aerului poluat de fumul incendiilor din Canada

MEDIAFAX FOTO

Zeci de milioane de oameni din SUA au intrat în stare de alertă miercuri din cauza calităţii aerului.

Fumul de la incendiile din Canada s-a îndreptat spre sud.

Cerul a căpătat culoarea portocalie sau maronie, iar smogul este dăunător aparatului respirator al oricărei fiinţe.  

Statele din est, inclusiv New York , Massachusetts şi Connecticut, au emis alerte privind calitatea aerului, oficialii recomandând ca oamenii să limiteze activitatea în aer liber sau să poarte măşti de protecţie pentru a nu inhala smogul. 

Şcolile publice au anulat cursurile şi activităţile în aer liber. 

Fumul de la incendiile izbucnite din provinciile vestice ale Canadei, până în Nova Scoţia şi Quebec, s-a mutat în sud, în SUA, din luna mai. 

În estul Canadei sunt peste 150 de incendii active la începutul sezonului de vară.

New York City a devenit oraşul cu cel mai scăzut nivel al calităţii aerului după Lahore, Pakistan.

Detroit, Michigan, a ajuns pe locul 13.

Delhi, India, este încă pe locul 6 

Recomandăm tuturor newyorkezilor să limiteze activitatea în aer liber în cea mai mare măsură posibilă”, a anunţat primarul, Eric Adams.

„Cei cu probleme respiratorii preexistente, cum ar fi probleme cardiace sau respiratorii, precum şi copiii şi adulţii în vârstă, pot fi deosebit de sensibili şi ar trebui să stea în casă în acest moment”, a mai spus primarul, citat de The Guardian

Experţii şi unii lideri politici au subliniat legăturile dintre incendiile de pădure şi criza climatică.

Un studiu din 2021, susţinut de Asociaţia Naţională Oceanică şi Atmosferică, a constatat că schimbările climatice au fost principala cauză a creşterii temperaturii în vestul SUA.

Până în 2090, se aşteaptă ca intensitatea incendiilor globale să crească cu până la 57% din cauza schimbărilor climatice, a avertizat anul trecut un raport al Naţiunilor Unite .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici