Stare de asediu în Franţa. Aproape 1400 de persoane reţinute, dintre care 974 arestate preventiv, după incidentele violente de sâmbătă

În urma protestelor care au avut loc sâmbătă în Franţa, la care au participat aproximativ 125.000 de persoane, au fost reţinute 1385 de oameni, dintre care 974 luaţi în custodie, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, potrivit cotidianului Le Figaro.

2082 afișări
Imaginea articolului Stare de asediu în Franţa. Aproape 1400 de persoane reţinute, dintre care 974 arestate preventiv, după incidentele violente de sâmbătă

Stare de asediu în Franţa. Aproape 1400 de persoane reţinute, dintre care 974 arestate preventiv, după incidentele violente de sâmbătă

Ministrul a prezentat aceste date într-o intervenţie la ora locală 19:30 (ora României 20:30).

"În acest moment, situaţia este sub control", a mai declarat oficialul francez.

Presa locală relatează că situaţia a revenit la normal în cea mai mare parte a Parisului, doar în nord-vestul capitalei, în Arondismentul 17, se mai înregistrează incidente violente.

Aproximativ 70 de persoane, inclusiv şapte membri ai forţelor de ordine, au primit îngrijiri medicale în spitale în urma unor răni suferite în cursul protestelor de la Paris, a mai precizat Castaner.

Cele mai multe victime au suferit răni minore, astfel că au fost externate rapid, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor medicale din capitala Franţei.

Premierul francez Edouard Philippe şi-a exprimat "recunoştinţa, admiraţia şi sprijinul" pentru modul în care forţele de ordine au acţionat în cursul protestelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici