STARE DE URGENŢĂ, decretată în Peru din cauza unor proteste violente

Autorităţile din Peru au decretat stare de urgenţă în două provincii din ţară, după ce protestele declanşate din cauza unui proiect de minerit au devenit extrem de violente, informează CNN.

250 afișări
Imaginea articolului STARE DE URGENŢĂ, decretată în Peru din cauza unor proteste violente

STARE DE URGENŢĂ, declarată în două provincii din Peru, din cauza protestelor minerilor (Imagine: CNN)

"Guvernul a decretat stare de urgenţă în provinciile Isla şi Mollendo timp de 60 de zile. Autorităţile vor apăra constituţia ferm şi folosindu-se de forţă, pentru dreptul cetăţenilor din Peru de a trăi în pace", a anunţat preşedinţia peruană.

Poliţia naţională şi armata au fost chemate pentru a menţine ordinea în zonele respective.

Potrivit CNN, protestatarii doresc să oprească punerea în aplicare a unui proiect care vizează deschiderea unei mine, din cauza temerilor privind poluarea mediului înconjurător şi a faptului că economia locală nu va fi ajutată în niciun fel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici