Stare de urgenţă în 23 de regiuni din Rusia, din cauza secetei

Rusia a decretat stare de urgenţă în 23 de regiuni din cauza secetei, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii într-un comunicat, relatează RIA Novosti.

21 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în 23 de regiuni din Rusia, din cauza secetei

Stare de urgenţă în 23 de regiuni din Rusia, din cauza secetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temperaturile anormal de ridicate se înregistrează de aproximativ o lună pe aproape tot teritoriul Rusiei, provocând numeroase incendii.

Luni a fost înregistrat un nou record, cu 35,2 grade Celsius, în timp ce meteorologii au avertizat că mercurul termometrelor ar putea urca la sfârşitul săptămânii până la 39 de grade Celsius. Totodată, ei avertizează că aceste temperaturi caniculare vor persista până la sfârşitul lui iulie.

De pe urma acestor temperaturi au avut de suferit nu numai oamenii, ci şi păsările şi animalele. Astfel, vremea neobişnuit de caldă din regiunea Moscova a determinat moartea unor arici, corbi sau a unor specii de peşti. Cele care nu au murit din cauza căldurii, au devenit mai agresive. Şerpii şi păianjenii au început să atace oamenii, în timp ce urşii, în căutare de apă, ies din pădure şi se plimbă prin sate.

Totodată, autorităţile din Moscova susţin că situaţia privind energia este sub control, însă au avut loc pene izolate, care au afectat sistemul municipal.

Un medic din cadrul serviciului de ambulanţă a declarat pentru Nezavisimaia Gazeta că se efectuează până la 20 de curse zilnic. "Infarcturi, creşteri sau scăderi de tensiune, insolaţie sunt departe de lista completă a apelurilor pe care le primim", a declarat el. "În plus, locuitorii Moscovei abuzează adeseori de băuturile alcoolice, considerând că, de exemplu, berea rece îi poate proteja de căldură, dar acest lucru este departe de adevăr", a adăugat el.

Directorul serviciului sanitar naţional, Ghennadi Onişcenko, a sugerat introducerea unei pauze de prânz prelungite, după exemplul ţărilor cu climă caldă.

Numărul persoanelor din Moscova care s-au înecat a crescut spectaculos în această perioadă. În total, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, 110 persoane s-au înecat în oraş de la începutul sezonului de scăldat, la 1 iunie. Acest număr s-a triplat faţă de perioada similară din 2009.

În numai o săptămână, s-au înecat 300 de persoane în Rusia, iar de la începutul anului 2.500 de persoane, alcoolul fiind responsabil de multe dintre aceste accidente.

Turnul Păcii din Sankt-Petersburg s-a fisurat din cauza caniculei

Turnul Păcii, un monument din sticlă amplasat în centrul oraşului Sankt-Petersburg, oferit de Franţa, s-a fisurat din cauza caniculei, au anunţat miercuri serviciile municipale din acest oraş, al doilea ca mărime din Rusia.

Opt panouri de sticlă ale acestui turn situat în piaţa Sennaia s-au fisurat din cauza caniculei care afectează de peste două săptămâni oraşul Sankt-Petersburg, unde au fost înregistrate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, au anunţat serviciile municipale.

Panourile avariate urmează să fie demontate în zilele următoare, potrivit autorităţilor locale, care le-au recomandat şoferilor să fie prudenţi şi să ocolească turnul.

Acest turn înalt de 18 metri, conceput de artista franceză Clara Halter şi de arhitectul francez Jean-Michel Wilmotte, este format din doi pereţi de sticlă convecşi, iluminaţi din interior, unde cuvântul "pace" este gravat în 50 de limbi.

Acesta a fost oferit în 2003 de Franţa oraşului Sankt-Petersburg la împliniarea a 300 de ani, dar construcţia ultramodernă din piaţa istorică a fostei capitale imperiale ruse a generat numeroase critici în perioada respectivă, din partea experţilor din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici