Video Stare de urgenţă în Dubrovnik

Autorităţile croate au decretat starea de urgenţă după ce un grav incendiu izbucnit, sâmbătă, în regiunea Dubrovnik, s-a extins, atingând duminică mai multe cartiere periferice ale acestui oraş, situat în sudul litoralului croat, a relatat postul naţional de televiziune, citat de AFP.

1 afișare

Cu puţin timp înainte 23.00 (00.00, ora României), sirenele au semnalat pericolul de incendiu în toate cartierele oraşului medieval, supranumit "Perla Adriaticii" şi aflat pe lista patrimoniului universal al UNESCO.

"Am înfiinţat un cartier general de securitate civilă şi suntem pregătiţi pentru evacuarea locuitorilor cartierelor care sunt în pericol", a declarat primarul oraşului, Dubravka Suica.

Focul a cuprins mai multe locuinţe abandonate, din cartierele afectate, în timp ce 26 de pompieri răniţi, dintre care unul în stare gravă, au fost internaţi, potrivit postului naţional de radio.

Primarul a lansat un apel la femeile, copiii şi bătrânii din aceste cartiere să se refugieze într-un adăpost pregătit special pentru ei şi a dat asigurări că turiştii nu sunt în pericol.

"În acest moment, turiştii sunt mai puţin în pericol deoarece locurile lor de cazare se află pe malul mării, iar focul se apropie de cartierele situate pe dealurile din jurul oraşului", a explicat primarul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici