START, valabil atât timp cât sistemul antirachetă al SUA nu va ameninţa Rusia

Tratatul START va rămâne în vigoare atât timp cât o dezvoltare a sistemului antirachetă al SUA în Europa nu va prezenta o ameninţare pentru potenţialul strategic rus, se arată în declaraţia unilaterală rusă adoptată la semnarea Tratatului START, informează RIA Novosti în pagina electronică.

37 afișări
Imaginea articolului START, valabil atât timp cât sistemul antirachetă al SUA nu va ameninţa Rusia

START, valabil atât timp cât sistemul antirachetă al SUA nu va ameninţa Rusia (Imagine: Mediafaxfoto.cz)

"Tratatul ruso-american care reduce şi limitează armamentul ofensiv strategic, semnat la Praga, la 8 aprilie 2010, nu poate rămâne în vigoare şi (nu poate) fi viabil decât în absenţa creşterii cantitative şi calitative a posibilităţilor sistemelor de apărare antirachetă ale Statelor Unite", stipulează declaraţia unilaterală rusă, adoptată în paralel cu semnarea Tratatului START.

"În consecinţă, «circumstanţele excepţionale» menţionate în Articolul 14 al Tratatului fac, însă, o trimitere la o creştere a posibilităţilor apărării antirachetă a Statelor Unite, în măsură să ameninţe potenţialul strategic nuclear al Federaţiei Ruse", subliniază declaraţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici