Statele membre ale Grupului de la Vişegrad anunţă că vor aprofunda cooperarea în sfera apărării

Statele membre ale Grupului de la Vişegrad vor aprofunda cooperarea militară, a anunţat, marţi, ministrul ungar al Apărării, Istvan Simicsko, după consultări cu omologii săi din Polonia, Cehia şi Slovacia, relatează agenţia MTI.

1390 afișări
Imaginea articolului Statele membre ale Grupului de la Vişegrad anunţă că vor aprofunda cooperarea în sfera apărării

Statele membre ale Grupului de la Vişegrad anunţă că vor aprofunda cooperarea în sfera apărării

Ministrul Apărării de la Budapesta a afirmat că a discutat cu omologii săi despre ameninţările de securitate cu care se confruntă statele membre ale Grupului de la Vişegrad, printre care se numără imigraţia, declinul demografic, războiul hibrid sau atacurile cibernetice.

”Cooperarea între cele patru state este exemplară şi ar trebui să fie un model pentru restul statelor europene. Datorită măsurilor coordonate între ţările Grupului de la Vişegrad, aceste ţări sunt printre cele mai sigure din lume. Ele sunt un pilon important pentru Europa”, a declarat Simicsko, adăugând că a convenit cu omologii săi să aprofundeze cooperarea militară.

Peter Gajdos, ministrul slovac al Apărării, a precizat că reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor Grupului de la Vişegrad a avut ca scop pregătirea următorului summit NATO ce se va desfăşura la Bruxelles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici