Statele UE se apropie de un acord privind gestionarea imigraţiei

Statele din cadrul Uniunii Europene se îndreaptă spre un acord privind asumarea în comun a responsabilităţilor pentru găzduirea imigranţilor şi refugiaţilor, afirmă comisarul UE pentru Migraţie, Ylva Johansson.

485 afișări
Imaginea articolului Statele UE se apropie de un acord privind gestionarea imigraţiei

Statele UE se apropie de un acord privind gestionarea imigraţiei

"Este vorba despre o politică europeană în domeniul migraţiei. Când lucrăm împreună suntem puternici. Nu este un joc cu miză zero, nu este vorba despre câştigători şi pierzători", a declarat Ylva Johansson, potrivit agenţiei Reuters.

"Dacă ajungem la un acord privind o abordare comună în gestionarea imigraţiei, într-un mod uman, dar restrictiv, am fi cu toţii câştigători, întrucât vom putea gestiona imigraţia în mod ordonat", a argumentat Ylva Johansson.

Disputele între statele UE se referă la distribuirea imigranţilor clandestini în mod proporţional. Johansson precizează că statele est-europene, reticente să primească imigranţi, ar putea intra într-un sistem compensatoriu, astfel că nu vor fi relocări obligatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici