Statele Unite acuză Rusia că intenţionează să intervină militar în estul Ucrainei

Rusia intenţionează să se folosească de pretextul situaţiei umanitare grave din estul Ucrainei pentru a interveni şi mai mult în această regiune, afirmă ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power.

1939 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Rusia că intenţionează să intervină militar în estul Ucrainei

Statele Unite acuză Rusia că intenţionează să intervină militar în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema situaţiei grave a locuitorilor din Doneţk şi Lugansk trebuie rezolvată, dar nu de cei care au creat această situaţie", a declarat Power, conform AFP.

"Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina este total inacceptabilă şi ar fi considerată drept o invazie", a spus ambasadorul american.

Rusia a propus lansarea unei misiuni umanitare în estul Ucrainei. "Rusia vrea să deghizeze o criză politică în criză umanitară", a subliniat Power.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici