Statele Unite anunţă că suspendă asistenţa de securitate acordată Pakistanului

Departamentul de Stat al SUA a anunţat, joi, că suspendă asistenţa financiară de securitate acordată Pakistanului, pe motiv că acesta nu a întreprins acţiuni decisive împotriva talibanilor care atacă persoanlul militar american din Afganistan, relatează The Associated Press.

1084 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă că suspendă asistenţa de securitate acordată Pakistanului

Statele Unite anunţă că suspendă asistenţa de securitate acordată Pakistanului

Anunţul Departamentului american de Stat subliniază nemulţumirea Washingtonului faţă de lispa de cooperare a Pakistanului în privinţa luptei împotriva reţelelor teroriste din regiune. Cu toate acestea, Departamentul de Stat al SUA nu a precizat suma exactă care nu va mai fi acordată Islamabadului.

Potrivit unor surse din interiorul Pentagonului, SUA vor retrage o asistenţă financiară acordată Pakistanului în valoare de peste 255 de milioane de dolari.

”Astăzi putem confirma că suspendăm asistenţa de securitate acordată Pakistanului până când Guvernul pakistanez va lua măsuri deciive împotriva talibanilor din Afganistan şi a reţelei Haqqani. Considerăm că aceste grupuri destabilizează regiunea şi comit atacuri împotriva personalului american”, a declarat Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele SUA, Donald Trump, s-a arătat nemulţumit de sprijinul financiar acordat de SUA Pakistanului.

"Statele Unite au oferit în mod prostesc Pakistanului peste 33 de miliarde de dolari drept ajutor în ultimii 15 ani, iar ei ne-au oferit la schimb minciuni şi înşelăciuni, considerând că liderii noştri sunt proşti. Pakistanul oferă un refugiu sigur teroriştilor pe care îi vânăm în Afganistan", a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.

Relaţiile dintre Islamabad şi Washington au fost tensionate în ultimii ani, în contextul presupusului sprijin acordat de Pakistan pentru militanţii reţelei Haqqani, care sunt aliaţi cu talibanii afgani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici