Estimări sumbre: Rata deceselor COVID-19 se va dubla în SUA. Predicţia specialiştilor din Washington

Ultimele estimări citate de Casa Albă prognozează că în Statele Unite 134.000 de oameni vor muri de Covid-19. Cifra este de două ori mai mare decât cea prezentată la precedentele estimări, scrie CNN.

1509 afișări
Imaginea articolului Estimări sumbre: Rata deceselor COVID-19 se va dubla în SUA. Predicţia specialiştilor din Washington

Sursa FOTO: Profimedia

Estimările realizate de Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii de la Universitatea din Washington, au prezis că se vor înregistra alte 72.433 de decese începând de luni dimineaţă.

În mod similar, o estimare a administraţiei Trump, obţinută de The New York Times, proiectează o creştere a cazurilor de coronavirus şi a deceselor în săptămânile următoare. Se estimează că se va ajunge la aproximativ 3.000 de decese zilnic la nivelul întregii ţări până la 1 iunie.

Săptămâna trecută, aproximativ 2.000 de persoane au murit zilnic în SUA, conform datelor de la Johns Hopkins University.

Această creştere a numărului estimat al deceselor este legată de decizia de a relaxa restricţiile de distanţare socială şi o creştere a mobilităţii în SUA după ce mai multe state, inclusiv Florida, Colorado, Indiana, Nebraska şi Carolina de Sud - au redus restricţiile în încercarea de a reporni economia şi de a calma populaţia neliniştită.

Luni noaptea, Statele Unite aveau 1.211.838 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus şi 69.709 de decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.112 de noi decese şi 23.716 cazuri.

SUA au efectuat 7.458.116 de teste şi înregistrează o medie de 211 decese la milionul de locuitori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici