Statele Unite au autorizat vânzarea de armament în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari către Egipt

Administraţia Biden a autorizat vânzărea de echipamente militare în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari către Egipt, în ciuda preocupărilor constante legate de situaţia drepturilor omului din Cairo.

1373 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au autorizat vânzarea de armament  în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari către Egipt

Aprobarea vânzării de avioane militare şi de sisteme radar de apărare aeriană, anunţată marţi de Departamentul de Stat, vine cu câteva zile înainte ca secretarul de stat Antony Blinken să decidă dacă să elibereze o tranşă de ajutor militar care a fost suspendată în septembrie din cauza preocupărilor legate de drepturile omului.

Potrivit anunţului Departamentului de Stat, administraţia a notificat oficial Congresul cu privire la intenţia de a vinde 12 avioane C-130J Super Hercules şi echipamente aferente, în valoare de 2,2 miliarde de dolari, şi trei radare terestre SPS-48 şi echipamente aferente, în valoare de 355 de milioane de dolari, a informat CNN.

Departamentul de Stat a declarat că vânzările propuse "vor sprijini politica externă şi securitatea naţională a Statelor Unite, ajutând la îmbunătăţirea securităţii unui important aliat neafiliat NATO care continuă să fie un partener strategic important în Orientul Mijlociu".

În septembrie, administraţia a deblocat un ajutor militar de 170 de milioane de dolari pentru Egipt, dar a pus în aşteptare alte 130 de milioane de dolari, cu condiţia ca Egiptul să renunţe la urmăririle şi acuzaţiile împotriva activiştilor şi organizaţiilor pentru drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici