Statele Unite au cumpărat 200 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-Covid

  • Guvernul SUA a încheiat contracte pentru achiziţionarea a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19.
  • Aceste vaccinuri se adaugă altor 200 de milioane de doze, deja comandate de la fiecare companie.
  • În SUA, 46,3 milioane de doze au fost administrate şi cel puţin 34,7 milioane de persoane au primit cel puţin o doză, sau aproximativ 10% din populaţie.
291 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au cumpărat 200 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-Covid
Guvernul SUA a încheiat contracte pentru achiziţionarea a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19, ca parte a campaniei sale de vaccinare în masă, a anunţat preşedintele Joe Biden.
 
”Am semnat contractele pentru încă 100 de milioane de vaccinuri Moderna şi 100 de milioane de vaccinuri Pfizer. Suntem acum pe drumul cel bun pentru a avea suficiente vaccinuri pentru 300 de milioane de americani până la sfârşitul lunii iulie sau aproape întreaga populaţie adultă,” a spus Biden în timpul unei vizite la Institutul Naţional de Sănătate (NIH) de lângă Washington, potrivit Le Figaro
 
Aceste vaccinuri se adaugă altor 200 de milioane de doze, deja comandate de la fiecare companie.
 
După un început mai haotic în decembrie, SUA au accelerat ritmul. Astfel, 46,3 milioane de doze au fost administrate şi cel puţin 34,7 milioane de persoane au primit cel puţin o doză, sau aproximativ 10% din populaţie. Guvernul va furniza un milion de doze pentru aproximativ 6.500 de farmacii, unde americanii sunt obişnuiţi să se vaccineze împotriva gripei. Producţia de vaccinuri a fost, de asemenea, intensificată, iar stadioanele de fotbal american pot servi drept locuri de vaccinare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici