Statele Unite au testat cu succes un sistem de apărare antibalistic

Armata Statelor Unite a anunţat luni că a testat cu succes un sistem de apărare antibalistic pentru a doborî o rachetă balistică intercontinentală, demonstrând abilitatea de a combate astfel de atacuri din partea unor ţări precum Coreea de Nord.

2173 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au testat cu succes un sistem de apărare antibalistic

Statele Unite au testat cu succes un sistem de apărare antibalistic

Agenţia de Apărare Balistică a Statelor Unite a transmis că au fost folosite două sisteme terestre în cadrul testului. Unul dintre acestea a distrus ţinta principală, iar al doilea „a cercetat bucăţile rămase şi, în lipsa unei alte ţinte prinicipale, a selectat următorul obiect letal şi l-a distrus”, se menţionează în comunicatul emis de Agenţie, citat de Reuters.

Racheta a fost lansată de pe Insulele Marshall, din Oceanul Pacific, situate la peste 6.400 de kilometri distanţă de Baza Aeriană Bandenberg din California, unde erau amplasate sistemele antirachetă.

Directorul Agenţiei, locotenentul Sam Greaves, a numit testul „un punct critic”.

„Sistemul terestru de Apărare Midcourse are o importanţă vitală pentru apărarea naţională, iar acest test demonstrează că suntem capabili să ne descurcăm cu ameninţările reale”, a declarat Greaves.

Coreea de Nord a testat în anul 2017 mai multe rachete balistice intercontinentale, capabile să ajungă pe teritoriul Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici