Statele Unite cer clarificări din partea Algeriei privind intervenţia în cazul ostaticilor

Casa Albă îşi exprimă "îngrijorarea" în legătură cu operaţiunea algeriană în cazul luării de ostatici, cerând "clarificări" din partea autorităţilor algeriene.

298 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer clarificări din partea Algeriei privind intervenţia în cazul ostaticilor

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evident, suntem îngrijoraţi în legătură cu informaţiile privind pierderile de vieţi omeneşti" în cursul operaţiunii, a explicat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

"Aşteptăm clarificări din partea Guvernului algerian", a adăugat oficialul american, în contextul în care presa a relatat că cel puţin 34 de ostatici străini au fost ucişi în intervenţia armatei algeriene.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a anunţat că nu are nicio informaţie despre situaţia din Algeria.

În această situaţie de criză, secretarul de Stat Hillary Clinton a cerut ambasadelor şi companiilor americane din regiunea Magreb şi din nordul Africii să îşi revizuiască dispozitivele de securitate, a precizat Nuland.

La rândul său, premierul britanic David Cameron a exprimat regretul că nu a fost înştiinţat din timp în legătură cu operaţiunea armatei algeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici