Statele Unite doresc interzicerea azilului pentru imigranţii ilegali

Administraţia de la Washington a transmis joi că persoanele care trec ilegal frontiera în Statele Unite nu vor mai avea posibilitatea de a aplica pentru azil pe teritoriul ţării, relatează BBC.

603 afișări
Imaginea articolului Statele Unite doresc interzicerea azilului pentru imigranţii ilegali

Statele Unite doresc interzicerea azilului pentru imigranţii ilegali

Propunerea legislativă a fost anunţată printr-un comunicat emis de către Departamentul de Justiţie din SUA şi se va aplica tuturor imigranţilor care încalcă restricţiile stabilite de preşedinte la intrarea în ţară.

Conform comunicatului, preşedintele poate opri migraţia, dacă acest lucru este „în interesul naţional”.

De asemenea, preşedintele va avea puterea „să interzică intrarea în ţară a străinilor şi să le impună orice restricţii consideră necesare, dacă acţiunile acestora sunt în detrimentul intereselor Statelor Unite”.

În acest context, dacă preşedintele Donald Trump va emite o interdicţie în ceea ce priveşte graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, cei care pătrund ilegal în ţară nu vor putea aplica pentru azil.

„Azi, folosim autoritatea care ne-a fost dată de Congres pentru a pune interdicţii străinilor care încalcă restricţiile prezidenţiale, prin oprirea eligibilităţii privind azilul”, se menţionează în comunicat.

Legea nu se va aplica retroactiv. Preşedintele Donald Trump este aşteptat să o semneze curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici