Statele Unite multiplică exerciţiile militare în regiunea Asia-Pacific, pentru contracararea Chinei

Statele Unite intenţionează să multiplice exerciţiile militare şi operaţiunile de asistenţă umanitară în zona Asia-Pacific, pentru a contracara expansiunea rapidă a Chinei în Marea Chinei de Sud, anunţă armata filipineză.

284 afișări
Imaginea articolului Statele Unite multiplică exerciţiile militare în regiunea Asia-Pacific, pentru contracararea Chinei

Statele Unite multiplică exerciţiile militare în regiunea Asia-Pacific, pentru contracararea Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amiralul Harry Harris, şeful Comandamentului american din zona Pacificului, a evidenţiat aspecte-cheie ale noii Strategii de securitate a Pentagonului cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu generalul Hernando Iriberri, şeful Statului Major al armatei filipineze.

"Au fost prezentate acţiuni programate ale Statelor Unite în zone disputate din Marea Chinei de Sud şi din Marea Chinei de Est", a declarat colonelul Restituto Padilla, purtătorul de cuvânt al armatei filipineze.

China revendică cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud, având dispute, în acest context, cu Filipine, Vietnam, Malaysia, Taiwan şi Brunei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici