Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării islamiste Hezbollah

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat, miercuri, sancţiuni vizând persoane şi entităţi care oferă susţinere organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, informează site-ul agenţiei Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării islamiste Hezbollah

SUA sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării islamiste Hezbollah

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat, miercuri, sancţiuni vizând persoane şi entităţi care oferă susţinere organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, informează site-ul agenţiei Reuters.

Secţia pentru Controlul asupra Activelor Străine a Departamentului Trezoreriei a anunţat sancţionarea rezidentului belgian Wael Bazzi, fiul lui Mohammad Bazzi, unul dintre responsabilii de activele financiare ale mişcării Hezbollah. Pe lista persoanelor sancţionate a fost introdus şi Hassan Tabaja, rezident în Liban, fratele lui Adham Tabajha, un alt responsabil de activele financiare ale Hezbollah.

De asemenea, au fost blocate activele financiare a două companii belgiene şi a uneia din Marea Britanie deţinute de familia Bazzi.

„Departamentul Trezoreriei îi caută în mod intens pe cei care oferă asistenţă financiară mişcării Hezbollah; măsurile vizează destructurarea a două dintre cele mai importante reţele financiare ale Hezbollah”, a declarat Sigal Mandelker, subsecretar american al Trezoreriei.

Statele Unite consideră Hezbollah organizaţie teroristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici