Statele Unite sunt în recesiune din luna februarie

  • Statele Unite au intrat în recesiune din luna februarie, după 128 de luni de expansiune economică.
  • NBER: Vârful activităţii economice lunare s-a produs în economia SUA în februarie 2020.
  • Pandemia a început să afecteze economia SUA în februarie, iar efectele au fost resimţite foarte dur în martie, în contextul restricţiilor.
585 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sunt în recesiune din luna februarie

Statele Unite sunt în recesiune din luna februarie

Statele Unite au intrat în recesiune în februarie, după o expansiune economică iniţiată în 2009, anunţă Oficiul Naţional pentru Cercetări Economice (National Bureau of Economic Research, NBER).

„Vârful activităţii economice lunare s-a produs în economia SUA în februarie 2020. Acest apogeu marchează finalul expansiunii care a început în iunie 2009 şi începutul recesiunii. Expansiunea economică a durat 128 de luni”, a comunicat luni după-amiază Oficiul Naţional pentru Cercetări Economice, conform cotidianului Le Figaro.

„Magnitudinea fără precedent a declinului locurilor de muncă şi producţiei, precum şi amploarea asupra economiei asigură definirea acestui episod drept recesiune, chiar dacă va avea o durată mai scurtă decât alte scăderi economice", argumentează NBER, potrivit site-ului Axios.com.

Pandemia de coronavirus a început să afecteze economia SUA în februarie, iar efectele au fost resimţite foarte dur în martie, în contextul impunerii restricţiilor care au afectat activităţile economice. Rata şomajului a atins nivelul de 14,7% în aprilie, când au fost formulate 45 de milioane de solicitări pentru indemnizaţii.

Potrivit unor experţi citaţi de Marketwatch.com, în trimestrul al II-lea din 2020 scăderea PIB-ului SUA ar putea fi de 40%, după o reducere de 4,8% în primul trimestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici