STATISTICĂ: Victimele atacurilor teroriste din vestul Europei în ultimii ani

Jurnaliştii de la Huffington Post au publicat o statistică a victimelor atacurilor teroriste care au avut loc în ultimii zeci de ani.

1275 afișări
Imaginea articolului STATISTICĂ: Victimele atacurilor teroriste din vestul Europei în ultimii ani

STATISTICĂ: Victimele atacurilor teroriste din vestul Europei în ultimii ani (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

După atacurile de la Paris din 2015, lumea întreagă a înţeles că atentatele teroriste pot avea loc oriunde şi la orice oră, notează Huffington Post.

În acestă atmosferă încărcată, în care predomină teama, ziarul menţionat anterior a cerut o statistică în vederea unei perspective mai largi a ceea ce numim noi astăzi terorism.

Statistica în cauză îşi doreşte să arate numărul deceselor din ultimii zeci de ani, ca urmare a atentatelor teroriste de pe întreg mapamondul.

În vederea obţinerii unui rezultat, oamenii de ştiinţă s-au bazat pe două variabile, anul în care au avut loc atentatele şi numărul victimelor. 

Din datele de mai sus rezultă faptul că, spre deosebire de ultimii ani, numărul victimelor din atentatele teroriste a scăzut faţă de perioada anilor '70 - '90.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici