Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, vandalizată cu graffiti

Celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro, complet izolată în urma recentelor alunecări de teren provocate de inundaţiile care au afectat Brazilia săptămâna trecută, a fost acoperită cu desene şi texte graffiti, a anunţat Izabella Teixeira, ministrul Mediului.

246 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, vandalizată cu graffiti

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, vandalizată cu graffiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Braţele statuii lui Iisus, în curs de reabilitare şi înconjurată de schele, au fost acoperite cu multe desene şi texte graffiti, una dintre inscripţii fiind "Când pisica nu-i acasă, şoarecii joacă pe masă", a precizat ministrul brazilian al Mediului pentru cotidianul Globo.

Primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat că statuia, care are o înălţime de 30 de metri, se afla într-o etapă de curăţare şi recondiţionare, iar autorităţile braziliene au deschis o anchetă prin care speră să descopere identităţile autorilor acestor fapte.

Accesul către statuia lui Iisus, amplasată pe muntele Corcovado, este închis pentru turişti, începând de marţi, statuia fiind izolată în urma alunecărilor de teren, a căderilor de pietre şi a prăbuşirii multor arbori din zonă.

Turiştii, în număr de două milioane în fiecare an, nu mai pot să urce pe muntele Corcovado nici pe şosea, nici cu ajutorul micului tren care făcea legătura între oraş şi acest obiectiv turistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici