Statul american Hawaii plănuieşte să conteste noua ordonanţă antiimigraţie a lui Donald Trump

Statul american Hawaii va solicita unui judecător federal să blocheze noua ordonanţă executivă antiimigraţie a lui Donald Trump, prin care se impun restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, informează The New York Times.

262 afișări
Imaginea articolului Statul american Hawaii plănuieşte să conteste noua ordonanţă antiimigraţie a lui Donald Trump

Statul american Hawaii plănuieşte să conteste noua ordonanţă antiimigraţie a lui Donald Trump

Acţiunea va reprezenta prima provocare legală vizavi de noua ordonanţă, pe care preşedintele a semnat-o luni.

Hawaii va intenta de asemenea proces primului decret antiimigraţie, iar avocaţii statului american au declarat judcătorului că doresc să conteste din nou ordinul pentru a solicita o restricţie temporară a acestuia în privinţa noii directive.

Noua ordonanţă a preşedintelui american a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite. Aceasta vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului şi Departamentului de Stat, care au evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici