Statul european în care numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în 2019

Numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în Suedia în 2019 din cauza creşterii violenţelor provocate de bandele de traficanţi de droguri, informează noi statistici ale Guvernului suedez, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1670 afișări
Imaginea articolului Statul european în care numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în 2019

Statul european în care numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în 2019

Suedia a fost afectată de creşterea nivelului de atacurilor armate şi cu bombe în ultimii ani, despre care autorităţile cred că se datorează conflictelor între bandele din principalele oraşe.

Aproximativ 257 de atacuri cu bombe au fost raportate poliţiei anul trecut, faţă de cele 167 raportate cu un an în urmă, informează Consiliul Naţional pentru Prevenirea Infracţiunilor.

Poliţia nu a oferit detalii privind tipul materialelor explozive care au fost utilizate cel mai frecvent.

"Guvernul a pierdut controlul asupra criminalităţii în Suedia. Am văzut că în ultimii ani numărul fatalităţilor a crescut. Acum numărul atacurilor cu bombe a crescut de asemenea", a declarat Ulf Kristersson, liderul formaţiunii politice de opoziţie Partidul Moderat.

Cabinetul Premierului suedez Stefan Lofven a refuzat să dea declaraţii privind noile cifre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici