Statul francez oferă prezervative gratuite tinerilor. Preşedintele Macron susţine măsura

  • Statul francez oferă prezervative gratuite tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani pentru a preveni răspândirea afecţiunilor cu transmitere sexuală
  • Tinerii vor avea acces gratuit la prezervative din ianuarie
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine această iniţiativă
201 afișări
Imaginea articolului Statul francez oferă prezervative gratuite tinerilor. Preşedintele Macron susţine măsura

Sursa foto: Profimedia

Tinerii din Franţa vor avea acces gratuit la prezervative din ianuarie 2023, în încercarea de a diminua răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că noua măsură de sănătate îi va stimula pe tineri să fie mai implicaţi în ceea ce priveşte educaţia sexuală.

"Nu suntem foarte buni la acest subiect. Realitatea este foarte, foarte diferită de teorie", a declarat Macron.

Toţi cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani vor putea ridica gratuit prezervativele din farmacii.

În 2020 şi 2021, Franţa a înregistrat o creştere naţională cu 30% a cazurilor de infecţii produse pe cale sexuală. Noua măsură vine alături de alte iniţiative de sănătate care vizează stoparea răspândirii bolilor cu transmitere sexuala şi îmbunătăţirea accesului la contracepţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici