Statul italian a scos la licitaţie pe eBay mai multe maşini, pentru a reduce cheltuielile

Guvernul italian a scos la licitaţie pe platforma online eBay şase maşini de serviciu, două BMW, două Alfa Romeo şi două Lancia, iar în următoarele săptămâni intenţionează să vândă în total 151 de automobile considerate "neesenţiale", parte a unei campanii de reducere a cheltuielilor statului.

175 afișări
Imaginea articolului Statul italian a scos la licitaţie pe eBay mai multe maşini, pentru a reduce cheltuielile

Statul italian a scos la licitaţie pe eBay mai multe maşini, pentru a reduce cheltuielile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele şase maşini, deţinute anterior de Ministerul de Interne de la Roma, au atras până vineri dimineaţa oferte totalizând 82.000 de dolari, potrivit CNBC.

Pentru un BMW 525 din 2009, cu 141.163 de kilometri parcurşi, au fost depuse 45 de oferte, iar preţul a urcat la 15.650 de euro (21.511 dolari). Maşina poate fi achitată prin transfer bancar, după care proprietarul ar trebui să o ridice dintr-o locaţie din apropierea Romei.

Preţul unei maşini Alfa Romeo 166, din 2007, cu 126.718 kilometri parcurşi, a ajuns la 8.600 de euro (11.821 dolari), după 59 de oferte. Licitaţia se încheie pe 6 aprilie.

Printre autovehiculele care urmează să fie vândute în perioada următoare se află şi două maşini Jaguar, deţinute anterior de Ministerul Justiţiei, precum şi nouă Maserati care au aparţinut Ministerului Apărării.

Vânzarea maşinilor vine în contextul planurilor de reformă anunţate de premierul Matteo Renzi, instalat în fruntea executivului în februarie.

Licitaţia, anunţată iniţial de Renzi pe 12 martie, face parte dintr-un program de reducere drastică a costurilor. Într-un comunicat, autorităţile italiene au informat că vor fi vândute în principal maşini de serviciu puse la dispoziţia unor oficiali ai statului.

Italia, a treia mare economie a zonei euro, după Germania şi Franţa, a încercat în ultimii ani să pună ordine în finanţele statului, în contextul crizei datoriilor din zona euro şi îndatorării ridicate a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici