Statul Oklahoma ar putea executa deţinuţii condamnaţi la moarte utilizând azot

Oklahoma ar putea deveni primul stat american în care deţinuţii condamnaţi la moarte ar putea fi executaţi prin intoxicarea cu azot.

228 afișări
Imaginea articolului Statul Oklahoma ar putea executa deţinuţii condamnaţi la moarte utilizând azot

Statul Oklahoma ar putea executa deţinuţii condamnaţi la moarte utilizând azot (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Parlamentul statal a adoptat un proiect în acest sens, care are nevoie de promulgarea de către guvernator pentru a deveni lege, informează BBC News online.

Numeroase state americane caută metode alternative pentru execuţii, în contextul lipsei dozelor de injecţii letale.

Problemele au apărut după ce producătorii europeni care se opun pedepsei capitale nu au mai furnizat dozele mortale.

Anul trecut, un deţinut din Oklahoma a fost chinuit să moară o oră după injectarea unei soluţii letale.

În virtutea proiectului de lege, camerele de gazare cu nitrogen ar deveni principala opţiune alternativă în statul Oklahoma în cazul lipsei injecţiilor letale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici