Statul Islamic a revendicat atacul din Mali în care au murit 33 de soldaţi

Statul Islamic din Africa de Vest a revendicat, duminică, ambuscada de săptămâna trecută în care au murit 33 de soldaţi din Mali, potrivit unei declaraţii publicate de SITE Intelligence Group.

816 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic a revendicat atacul din Mali în care au murit 33 de soldaţi

Statului Islamic a revenindicat atacul din Mali în care au murit 33 de soldaţi

De asemenea, paisprezece soldaţi au fost răniţi în atacul de luni de lângă oraşul nordic Tessit, lângă graniţa cu Nigerul, potrivit armatei Mali.

Statul Islamic a precizat că luptătorii săi au capturat trei vehicule, precum şi arme şi muniţii, potrivit SITE.

Grupul şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile anterioare de ambele părţi ale frontierei, care au ucis zeci de soldaţi din Mali şi Nigeria. De asemenea, a efectuat ambuscada din 2017 în satul nigerian Tongo Tongo, care a ucis patru trupe ale forţelor speciale americane şi cinci soldaţi nigerieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici