Stratfor: SUA şi Rusia ar fi ajuns la un acord pentru o cooperare militară mai strânsă în Siria

Washingtonul ar fi ajuns la un acord de cooperare militară mai strânsă cu Moscova în Siria, această înţelegere fiind parte a eforturilor americane de a limita efectele crizei siriene, după eşuarea negocierilor de pace, notează agenţia de analize Stratfor.

1503 afișări
Imaginea articolului Stratfor: SUA şi Rusia ar fi ajuns la un acord pentru o cooperare militară mai strânsă în Siria

Stratfor: SUA şi Rusia ar fi ajuns la un acord pentru o cooperare militară mai strânsă în Siria (Imagine: AFP)

Înţelegerea, care potrivit cotidianului The Washington Post, ar fi fost semnată pe 27 iunie, presupune ca forţele americane să facă schimb de informaţii cu forţele ruse şi să lanseze raiduri aeriene comune împotriva poziţiilor organizaţiei teroriste Jabhat al-Nusra, iar în schimb, Rusia ar trebui să înceteze bombardamentele care vizează zonele ocupate de forţele rebele moderate.

Pentru Washington, obiectivul cel mai important în Siria a fost întotdeauna distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic, iar acest obiectiv rămâne prioritar.

Daca vrei să citeşti mai mult, fă-ţi un cont DEMO pe http://www.news.mediafax.biz/demo.aspx sau abonează-te la Fluxul MEDIAFAX

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici