Studii finale: Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului are 95% eficienţă, fără efecte adverse, chiar şi la adulţii în vârstă

  • O analiză finală arată ca vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95% împotriva Covid-19.
  • Vaccinul nu a cauzat probleme serioase de siguranţă.
  • Datele iniţiale arătau o eficienţă de peste 90%, potrivit Pfizer.
9146 afișări
Imaginea articolului Studii finale: Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului are 95% eficienţă, fără efecte adverse, chiar şi la adulţii în vârstă
O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti coronavirus de la Pfizer arată că acesta are o eficienţă de 95% în prevenirea infecţiilor, chiar şi la adulţii în vârstă. De asemenea, nu a cauzat probleme serioase de siguranţă, a declarat compania miercuri, potrivit unei relatări CNN.
 
Compania a realizat un studiu pe 170 de cazuri de vountari infectaţi cu SARS-CoV-2. Dintre aceste cazuri, 162 de infecţii au fost la persoanele cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluţie salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanţii care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezultă o eficacitate de 95%, a spus Pfizer.
 
 
"Eficacitatea a fost constantă în funcţie de vârstă, rasă şi etnie. Eficacitatea observată la adulţii cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%," au declarat Pfizer şi partenerul său german BioNTech, într-o declaraţie comună.
 
"Au fost 10 cazuri severe de Covid-19 observate în proces, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo şi unul în grupul vaccinat,” au adăugat cele două companii.
 
Un grup independent a urmărit rezultatele şi efectele secundare. „Până în prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranţă legată de vaccin,” au anunţat companiile.”Singurul efect advers a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienţi.”
 
Pfizer a declarat că va solicita FDA autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului „în câteva zile”.
 
"Aceste date vor fi, de asemenea, transmise altor agenţii de reglementare din întreaga lume", a spus Pfizer. Compania intenţionează să publice datele şi într-o revistă ştiinţifică.
 
„Protecţia rapidă pe care o oferă acest vaccin - combinată cu profilul său de tolerabilitate la toate grupele de vârstă studiate până acum - ar trebui să contribuie la transformarea acestui vaccin într-un instrument important pentru abordarea pandemiei actuale,” a declarat dr. Ugur Sahin, CEO şi cofondator al BioNTech.
 
Pfizer a declarat pe 9 noiembrie că datele intermediare au furnizat dovezi iniţiale că vaccinul avea o eficacitate de peste 90%. Aceste date s-au bazat pe primele 94 de cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul voluntarilor. Compania a spus la momentul respectiv că va trebui să numere mai multe cazuri de infecţie în cadrul procesului înainte de a putea lua în considerare partea de fază 3 a procesului şi a solicita autorizaţia FDA.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici