Studiu: Covid-19 afectează întreg corpul nu doar plămânii

Coronavirusul afectează nu numai plămânii, ci şi rinichii, ficatul, inima, creierul şi sistemul nervos, pielea şi tractul gastro-intestinal, arată medicii care au revizuit rapoartele medicale ale mai multor pacienţi bolnavi de Covid-19.

2475 afișări
Imaginea articolului Studiu: Covid-19 afectează întreg corpul nu doar plămânii

Studiu: Covid-19 afectează întreg corpul nu doar plămânii

Echipa de la Universitatea Columbia care lucrează la Irving Medical Center din New York - unul dintre spitalele care au avut cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 în primăvara acestui an - a reanalizat rapoartele bolnavilor.

Analiza lor arată că noul coronavirus atac practic fiecare sistem major din corpul uman, afectează direct organele şi determină sângele să se coaguleze, inima să-şi piardă ritmul sănătos, rinichii să se inunde cu sânge şi proteine şi pe piele să apară erupţii cutanate. Aceasta provoacă dureri de cap, ameţeli, dureri musculare, dureri de stomac şi alte simptome, împreună cu simptome respiratorii clasice, cum ar fi tuse şi febră.

"Medicii trebuie să vadă COVID-19 ca o boală multisistem", a spus dr. Aakriti Gupta, unul dinte cardiologii de a Universitatea Columbia, care a lucrat la realizarea studiului.

"Există o mulţime de informaţii privind coagularea sângelui, dar este, de asemenea, important să înţelegem că mulţi dintre aceşti pacienţi ajung să aibă rinichii, inima şi creierul afectate, iar medicii trebuie să trateze aceste afecţiuni împreună cu boala respiratorie".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici