STUDIU ITALIA. Noul coronavirus era prezent în Milano şi Torino, încă din decembrie. Locul unde a fost depistat

Un studiu efectuat de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian precizează că noul coronavirus era prezent în apele reziduale oraşelor Milano şi Torino în decembrie 2019.

2296 afișări
Imaginea articolului STUDIU ITALIA. Noul coronavirus era prezent în Milano şi Torino, încă din decembrie. Locul unde a fost depistat

STUDIU ITALIA. Noul coronavirus era prezent în Milano şi Torino, încă din decembrie. Locul unde a fost depistat

Institutul Superior de Sănătate (ISS) a emis un comunicat în care explică că noul virus era prezent încă din decembrie 2019, cu două luni înainte de îmbolnăvirea primului pacient. 
 
„Studiul a examinat 40 de eşantioane de ape uzate colectate între octombrie 2019 şi februarie 2020. Rezultatele, confirmate de două laboratoare diferite cu două metode diferite, au confirmat prezenţa ARN (acid ribonucleic, element esenţial al virusului - n.r.) de la SARS-CoV-2 în eşantioane prelevate la Milano şi Torino la 18 decembrie 2019", se arăta în comunicat, protrivit Reuters
 
De asemenea, în apele uzate din Bologna s-au găsit mostre identice cu cele din Milano şi Torino, în BOlogna raportându-se pe 29 ianuarie primul caz de infectare. Mai mult, specialiştii ISS au menţionat că eşantioanele din octombrie şi noiembrie 2019 nu au arătat vreo urmă de COVID-19 în apele reziduale.
 
„Această cercetare poate ajuta la a înţelege începutul circulaţiei virusului în Italia şi furnizează informaţii coerente în raport" cu analize desfăşurate în Franţa pe eşantioane de pacienţi spitalizaţi care au identificat prezenţa SARS-CoV-2 (...) datând din decembrie 2019", relatează comunicatul emis de ISS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici