Studiu. Locurile în care se transmite cel mai uşor coronavirusul. Rezultate dezvăluite de Institutul Pasteur din Franţa

  • Institutul Pasteur din Franţa a publicat rezultatele parţiale ale unui studiu despre locul şi modul în care se transmite noul coronavirus.
  • Contaminările au loc în principal în familie (63% din cazuri).
  • Studiul a fost realizat pe un eşantion de 77.208 de participanţi cu infecţie SARS-CoV-2 acută.
2148 afișări
Imaginea articolului Studiu. Locurile în care se transmite cel mai uşor coronavirusul. Rezultate dezvăluite de Institutul Pasteur din Franţa

Studiu. Care sunt locurile în care se transmite cel mai uşor coronavirusul. Rezultate dezvăluite de Institutul Pasteur

Institutul Pasteur din Franţa a publicat rezultatele parţiale ale unui studiu despre locul şi modul în care se transmite noul coronavirus, relatează BFMTV.
 
Contaminările au loc în principal în familie (63% din cazuri). ”Mesele, atât în ​​mediul privat, cât şi în cel profesional, sunt cele mai frecvente surse de răspândire a coronavirusului,” explică Institutul Pasteur.
 
Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecţie (+ 53%). Munca de acasă, pe de altă parte, este un mijloc eficient pentru ca oamenii să se protejeze de contaminare (-24% pentru telemunca parţială, -30% pentru telemunca totală comparativ cu persoanele care fac aceeaşi activitate într-un birou).
 
Contaminarea în magazine, săli de clasă, lăcaşuri de cult
 
Primele rezultate arată că locurile publice, atât timp cât se respectă măsurile de siguranţă (purtarea măştii şi distanţarea socială), nu ar prezenta un risc atât de mare de contaminare. 
 
Magazinele, sălile de clasă, lăcaşurile de cult sau saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecţie conform studiului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sporturile în aer liber şi transportul public. Dar riscul nu este atât de mic când vine vorba despre sălile de sport interioare sau baruri şi restaurante.
 
O altă concluzie a studiului este că 45%, dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat. Problema este că tot mai mulţi oameni aşteaptă rezultatul testului pentru a se izola şi nu atunci când apar simptomele.
 
A avea un copil la şcoală reprezintă un risc crescut de infectare pentru adulţi, în special pentru cei îngrijiţi de o bonă (+ 39%) şi pentru cei care merg la facultate (+ 27%) şi liceu (+ 29%).
 
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 77.208 de participanţi cu infecţie SARS-CoV-2 acută, în perioada 1 octombrie 2020 - 31 ianuarie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici