Studiu: Uciderea suspecţilor de culoare este o problemă generală a poliţiei din SUA, nu una a poliţiştilor albi

  • Persoanele de culoare riscă în aceeaşi măsură să fie împuşcate de poliţişti albi sau de culoare
  • Aceasta este concluzia unui studiu din vara lui 2018
  • În timp ce aproximativ 13% din populaţia SUA este de culoare, 28% dintre cetăţenii ucişi de oamenii legii sunt negri
927 afișări
Imaginea articolului Studiu: Uciderea suspecţilor de culoare este o problemă generală a poliţiei din SUA, nu una a poliţiştilor albi

Sursă foto: Profimedia

 

Uciderea suspecţilor negri este o problemă generală a poliţiei, nu una a poliţiştilor albi. Aceasta este concluzia unui studiu din 2018, citat de publicaţia Pacific Standards, studiu ce a avut la bază toate incidentele din perioada 2014-2015, din SUA, în care intervenţia poliţiştilor a dus la moartea suspecţilor. 

Astfel, ofiţerii albi nu omoară suspecţi de culoare la o rată mai mare decât ceilalţi colegi poliţişti. În cele mai multe dintre incidentele analizate, suspecţii au fost bărbaţi şi aveau asupra lor o armă. 

Ţinând cont că trei sferturi din totalul ofiţerilor de poliţie americani sunt albi, studiul arată că, procentual, poliţiştii albi ucid chiar mai puţine persoane din grupul minorităţilor, inclusiv afro-americani. 

În schimb, ofiţerii care nu sunt albi obişnuiesc să împuşte atât suspecţi de culoare, cât şi latino-hispanici, la rate semnificativ mai mari decât poliţiştii albi. 

Prin urmare, acţiunile poliţiştilor americani sunt determinate mai mult de prejudecăţile instituţionale decât cele personale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici