Studiul: Canabisul este eficient în tratarea depresiei şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din New Mexico, floarea de canabis poate fi eficientă în a oferi o ameliorare imediată a stării persoanelor care suferă de depresie, scrie Forbes.

1878 afișări
Imaginea articolului Studiul: Canabisul este eficient în tratarea depresiei şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale

Studiul: Canabisul este eficient în tratarea depresiei şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale

Canabisul este o soluţie pe termen scurt pentru persoanele care suferă de depresie, o afecţiune care afectează aproximativ 1 din 5 adulţi din SUA şi adesea duce la alte afecţiuni precum cancerul, anxietate, schizofrenie, demenţă, diabet, boli cardiovasculare şi dureri cronice.

„Concluziile sugerează că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea pacienţilor care utilizează canabis prezintă efecte antidepresive, deşi amploarea efectului şi amploarea experienţelor cu efecte secundare variază”, se arată în lucrarea oamenilor de ştiinţă americani.

Pentru realizarea studiului, autorii au analizat 5.876 de rezultate raportate anonim de către 1.819 de persoane care au consumat canabis pentru tratarea depresiei. Cercetătorii au concluzionat că, în medie, pacienţii au raportat o îmbunătăţire a simptomelor la doar câteva minute după consumarea mugurilor de canabis în formă naturală, uscată.

Prin comparaţie, produsele farmaceutice convenţionale utilizate pentru tratamentul simptomelor depresiei prezintă primele efecte după câteva săptămâni sau chiar luni. Mai mult, studiul notează că potenţialele efecte secundare asociate cu aceste produse farmaceutice tradiţionale includ sedarea, agitaţia, anxietatea, demotivarea şi ideea suicidului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici