SUA au expulzat doi diplomaţi cubanezi/ Ministrul de Externe de la Havana denunţă acţiunea drept "categoric nejustificată"

SUA au expulzat doi diplomaţi din cadrul misiunii cubaneze pe lângă Naţiunile Unite, aceştia fiind acuzaţi că ar fi comis "activităţi dăunătoare siguranţei naţionale a Statelor Unite", însă Bruno Rodriguez, ministrul de Externe de la Havana, a condamnat drept "categoric nejustificată" acţiunea.

388 afișări
Imaginea articolului SUA au expulzat doi diplomaţi cubanezi/ Ministrul de Externe de la Havana denunţă acţiunea drept "categoric nejustificată"

SUA au expulzat doi diplomaţi cubanezi/ Ministrul de Externe de la Havana denunţă acţiunea drept "categoric nejustificată"

O reprezentantă a Departamentului de Stat de la Washington a precizat că tuturor membrilor misiunii diplomatice cubaneze pe lângă ONU le-a fost interzisă părăsirea zonei Manhattan din New York, unde se află sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează postul BBC News.

Autorităţile americane nu au oferit detalii suplimentare în privinţa acestui caz.

Şeful diplomaţiei de la Havana a afirmat pe Twitter că acuzaţiile formulate de parte americană sunt "calomnii vulgare".

Incidentul reprezintă cea mai recentă confruntare diplomatică între SUA şi Cuba, în contextul în care preşedintele american Donald Trump a abandonat eforturile predecesorului său la Casa Albă de normalizare a relaţiilor cu Havana.

Administraţia de la Washington a acuzat Cuba că a efectuat "atacuri sonice", după ce mai mulţi diplomaţi americani aflaţi la Havana au început să sufere de simptome inexplicabile, inclusiv ameţeli şi pierderea auzului.

Un studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane a descoperit anomalii cerebrale în cazul diplomaţilor americani afectaţi.

Un studiu canadian sugerează că neurotoxinele din pesticidele folosite în Cuba ar putea fi cauza acestor anomalii cerebrale.

Taguri:
sua,
cuba,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici